Saturday, 18 February 2012

20 cara utk jadikan roomate anda GILA *housemate pun bolehh*


Siapa rase nak release tension sila cuba aksi di bawah nie ok....hihi, kene kepala otak gila-gila baru jadi


1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati" horee...kau dah balik". Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skrg"

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 " Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata "Dah merebak... dah merebak!"

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap "Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi" sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat...Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata "Tak lama lagi...tak lama lagi..."

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, "Siot betul, kalah lagi"

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat "Horee...!". bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap "Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda..." Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata "Eh, kau rupanya..."

10. Kata kat roommate "Ada pesanan penting untuk kau". Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap "Eh...aku dah ingat". Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampung. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata "Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la...Macam teknik rebonding...". Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2.
bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

Selamat Mencuba yer...."anda buat...anda dapat..." * dapat penumbuk kot..hahahahha

Sekian...Peace (~_^)v


Thursday, 2 February 2012

Can I be your SuperHero Baby

THIS is Dedicated to my one and only


I can love you like no one can
I can be your Superman
Just take my hand, let's fly away
I promise I'll be there everyday

Just close your eyes, let's start to fly
I'm gonna love you until I die
Until the day of my death to my very last breath
I'm gonna love you when no one's left

Come fly with me, baby, yeah I'm the one
With the 'Taring' on my chest, forget about your ex
He don't know what love is, he just failed the test
Plus he don't treat you right, he keeps you crying all night

See, he's like your Kryptonite
I came to give you their strength so you can leave him behind
You can start all over, just press 'Rewind'
'Coz he don't understand that you one of a kind

So sweet, so sexy and just so fine
I will fight 'til my death just to make you mine
I will never neglect you, never have time to stress you
And always respect you

I'm the type of guy that will stand by your side
To wipe them tears when they fall from your eyes
I'm the one you hold when your night is cold
The one that stays near to fight away your fears

You ain't gotta be scared, see, I put a end to your ex
No more beating you up or pulling on your hair
See, I came to save the day
A man like that shouldn't treat you that way

And I don't understand why'd you take that route?
Look at yourself, you're beautiful inside and out
You need to drop that zero
Let me swoop you off your feet 'coz I could be your superhero

Do you follow my lead?
I guarantee you baby, I'm all that you need
See, you can change your plans
All you got to do is call on me and I can be your Hubby

Will you be by my side for the rest of my life?
For the rest of my life, will you love me 'til I die?






masalah =="

BITCHES




seriously weh..apa masalah korang ha? sudah2 la tu menganggu kehidupan kami ( aku & tunang aku ) .. masa aku dgn korang dah berlalu, IT'S OVER BETWEEN US..paham tak? lagipun korang bukan type yang suit dgn jiwa aku, even korang tak paham aku LANGSUNG! macam mana aku nak buat bini, orang2 yang macam korang ni? sedar la, korang tu tak layak pun nak demand macam2, nak ganggu kami apatah lagi ! korang tu bukan sapa2 pon bagi aku..paham x? paham x? terima la kenyataan, aku takda jodoh dgn korang..boleh terima tak? boleh tak? aku cintakan amira izzatie, even family aku pon suka dea, so apa hak korang nak buat macam2 kat tunang aku? apa hak korang? KORANG TAKDA HAK NAK TENTUKAN SAPA YANG LAYAK JADI BINI AKU LAH SIAL ! dah, berambus dari hidup aku!


Wednesday, 1 February 2012

TER-merapu ( Mrs. Azam )



testing..testing..hehe, what's up yo! sorry lah bro, gua (Mrs. Azam) terbabas masuk dlm blog lu ( Mr. Azam)..bosan gua tgk lu tade apdet pape, gua main redah je la ek? ek? 

so koranggg...here i am, Mrs. Azam menyibuk-nyibuk menge-post on behalf of my hubby si Mr. Azam buncet..kebelakangan ni, dea terlalu sibuk dgn kerjanya, sampaikan gua pon AGAK terasa diabaikan laaa...tapi takpe..takpe..gua takkan biarkan BLOG LU terabai okeh? muah!

wif lots of luv..muahh!