Tuesday, 27 March 2012

HOW TO KEEP WOMEN HAPPY

Do you know how to keep a woman happy? I mean truly happy. Keeping a woman happy is common sense stuff, but many men get this all wrong.

#1- Confidence is king
Confidence is more attractive to a woman than money or good looks. Think about it. How often do you see an ugly guy with a beautiful woman? It’s pretty common. To make your woman happy, be yourself and be confident. You are good enough for her regardless of your financial status or physical attributes.


#2- Focus on the little things
Women keep score differently than men. In a woman’s eyes, you earn points regardless of how big something you do is. Buying her an expensive diamond necklace earns you no more points than calling her just to say you love her. If you want to keep a woman happy, do little things for her consistently rather than doing a big thing every once in a while.


#3- She needs appreciation
More than anything in a relationship, a woman needs to feel appreciated to be happy. Appreciation is even more important than chocolate or love in a woman’s eyes. Let her know you value all the little things she does for you like doing your laundry, fixing dinner, or leaving you cute notes.


#4- Give her the attention she deserves
When you’re with her, avoid staring at other women. Women constantly compare themselves to other women, and when you stare at other women when she’s around, you will make her feel as though she’s not good enough. You’re a man and you’re going to look. It’s part of your core being, but be conscious of it when she’s around and give her your full attention if you want to keep her happy.


#5- Laughter will win her heart
If you want to know how to keep a woman happy, make her laugh. Just because you’re a man doesn’t mean you can’t be cute, silly, or even a little childish if it brings a smile to her face. You know the things that make her laugh so use them.


#6- Do something she loves even if you don’t
Maybe your girlfriend likes to ski or dance and you don’t. Make an effort to go with her sometimes even if you don’t enjoy it that much. Do it for her because you love her. This doesn’t mean you have to do everything she loves all the time, but show an interest in her passions. She’ll love you for it.


#7- Don’t get sloppy
Guys have a tendency to put a lot of effort into getting the girl, but once they have her they get sloppy. They stop doing the little things. They stop caring about their appearance. They stop appreciating her and start taking her for granted. If you want to keep a woman happy, don’t get sloppy. You can lose her in an instant.


#8- Get to know her family and friends
Women for the most part are social creatures. They rely on their friends and family to validate the choices they make in life. They want their boyfriends and husbands to have a relationship with their family and friends. Learning how to keep a woman happy will require making an effort to show an interest in your girl’s sphere of influence.


#9- Be considerate of her feelings
Women are more emotional than men. It’s not their fault. It just comes with being a woman. When you show her you understand this and are sensitive to her moods and don’t get upset or over-react, she’ll do everything she can to keep you.


#10- Spice it up
It’s natural for a relationship to lose some of its excitement over time. However, if you feel things getting stale, try something new. maybe taking a class together to learn how to dance or do yoga. Do something neither of you have ever done, and do it together.



Saturday, 18 February 2012

20 cara utk jadikan roomate anda GILA *housemate pun bolehh*


Siapa rase nak release tension sila cuba aksi di bawah nie ok....hihi, kene kepala otak gila-gila baru jadi


1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati" horee...kau dah balik". Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skrg"

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 " Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata "Dah merebak... dah merebak!"

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap "Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi" sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat...Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata "Tak lama lagi...tak lama lagi..."

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, "Siot betul, kalah lagi"

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat "Horee...!". bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap "Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda..." Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata "Eh, kau rupanya..."

10. Kata kat roommate "Ada pesanan penting untuk kau". Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap "Eh...aku dah ingat". Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampung. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata "Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la...Macam teknik rebonding...". Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2.
bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

Selamat Mencuba yer...."anda buat...anda dapat..." * dapat penumbuk kot..hahahahha

Sekian...Peace (~_^)v


Thursday, 2 February 2012

Can I be your SuperHero Baby

THIS is Dedicated to my one and only


I can love you like no one can
I can be your Superman
Just take my hand, let's fly away
I promise I'll be there everyday

Just close your eyes, let's start to fly
I'm gonna love you until I die
Until the day of my death to my very last breath
I'm gonna love you when no one's left

Come fly with me, baby, yeah I'm the one
With the 'Taring' on my chest, forget about your ex
He don't know what love is, he just failed the test
Plus he don't treat you right, he keeps you crying all night

See, he's like your Kryptonite
I came to give you their strength so you can leave him behind
You can start all over, just press 'Rewind'
'Coz he don't understand that you one of a kind

So sweet, so sexy and just so fine
I will fight 'til my death just to make you mine
I will never neglect you, never have time to stress you
And always respect you

I'm the type of guy that will stand by your side
To wipe them tears when they fall from your eyes
I'm the one you hold when your night is cold
The one that stays near to fight away your fears

You ain't gotta be scared, see, I put a end to your ex
No more beating you up or pulling on your hair
See, I came to save the day
A man like that shouldn't treat you that way

And I don't understand why'd you take that route?
Look at yourself, you're beautiful inside and out
You need to drop that zero
Let me swoop you off your feet 'coz I could be your superhero

Do you follow my lead?
I guarantee you baby, I'm all that you need
See, you can change your plans
All you got to do is call on me and I can be your Hubby

Will you be by my side for the rest of my life?
For the rest of my life, will you love me 'til I die?






masalah =="

BITCHES




seriously weh..apa masalah korang ha? sudah2 la tu menganggu kehidupan kami ( aku & tunang aku ) .. masa aku dgn korang dah berlalu, IT'S OVER BETWEEN US..paham tak? lagipun korang bukan type yang suit dgn jiwa aku, even korang tak paham aku LANGSUNG! macam mana aku nak buat bini, orang2 yang macam korang ni? sedar la, korang tu tak layak pun nak demand macam2, nak ganggu kami apatah lagi ! korang tu bukan sapa2 pon bagi aku..paham x? paham x? terima la kenyataan, aku takda jodoh dgn korang..boleh terima tak? boleh tak? aku cintakan amira izzatie, even family aku pon suka dea, so apa hak korang nak buat macam2 kat tunang aku? apa hak korang? KORANG TAKDA HAK NAK TENTUKAN SAPA YANG LAYAK JADI BINI AKU LAH SIAL ! dah, berambus dari hidup aku!


Wednesday, 1 February 2012

TER-merapu ( Mrs. Azam )



testing..testing..hehe, what's up yo! sorry lah bro, gua (Mrs. Azam) terbabas masuk dlm blog lu ( Mr. Azam)..bosan gua tgk lu tade apdet pape, gua main redah je la ek? ek? 

so koranggg...here i am, Mrs. Azam menyibuk-nyibuk menge-post on behalf of my hubby si Mr. Azam buncet..kebelakangan ni, dea terlalu sibuk dgn kerjanya, sampaikan gua pon AGAK terasa diabaikan laaa...tapi takpe..takpe..gua takkan biarkan BLOG LU terabai okeh? muah!

wif lots of luv..muahh!